Hyr stuga i Hostrup

Stuga i Hostrup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!


Hostrup på Salling är en trevlig och familjevänlig semesterort vid en utmärkt badstrand. Sommarstugeområdet Hostrup ligger på Sallings sydkust i Limfjorden, ut mot Venø bukt och Kås Bredning och nära Vinderup. Hostrup är omgiven av lugn och orörd natur. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i Lihme och Lem, bägge ligger 4 km från Hostrup, eller i Skive, som ligger 21 km öster ut. Det finns en restaurang i Gyldendal hamn, 2 km norr ut.
Här har Ni möjligheter för att koppla av, vara aktiva i naturen och ha semester i lugna och natursköna omgivningar tätt vid fjord, fågelområden, herrgårdar, en borg och andra intressanta, kulturella sevärdheter.
 

Gästers recension från Hostrup:
 
4 gäster har givit Hostrup ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 möjliga stjärnor.
Karta över Hostrup

Strande

Hostrup Strand består av sand och sten. Vattnet är grunt, rent och klart, vilket gör stranden barnvänlig.
2 km upp med kusten ligger Gyldendal Strand, som är 15 m bred och 1 km lång. Här finner Ni en fin sandstrand med grunt, rent vatten samt 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).
På flera ställen utmed kusten har man satt upp badbryggor, så att man kan hoppa i vattnet om man vill.
Ejsingholm strand, 6 km söder ut är också en fin strand med bra surfingförhållanden. Här finns dessutom ett surfing center.

Natur

Från Hostrup er det bara 5 km till fågelreservatet Geddal Enge.
Den fridlysta naturen på halvön Kås ligger 8 km norr ut, och här kan Ni bl a få uppleva en naturlig skog, en gräsbevuxen hed med 18 gravkullar, snår med träd och buskar samt herrgården Kås. Det är framkomlighet till halvön söderifrån och då är det är en god idé att vandra runt halvön längs med stranden.
I Spøttrup hittar Ni Vendal Høj, en ca 3500 år gammal gravkulle från bronsåldern. Gravkullen ligger vackert inhöljd i landskapet och från toppen har Ni en fantastisk utsikt över Limfjorden, Thyholm och Venø bukten (10 km).
Sallings naturlandskap bjuder på många upplevelser.
På heden vid Flyndersø, som är Danmarks största och vackraste, kan Ni njuta av en härlig promenad (18 km). Omkring den 8 km långa sjön finns ljunghedar, snår, barrskogsplanteringar och ett rikt fågelliv, som kan upplevas under alla årstider. Detta gör sig också gällande i området runt Spøttrup sjö, där Ni t o m kan ha turen att få uppleva uttern.

Aktiviteter

Salling är känd för sina bra fiskeställen och här är det möjligt att fiska i fjorden och i ån vid viken i södra Lem samt i områdets fiskeparker.
I Ejsingholm, 6 km norr om Hostrup, ger det grunda vattnet, lugna vågor och den säkra vinden bra förutsättningar för surfing. Här finns dessutom ett surfing center med en surfar skola.
Förutsättningarna vid fjorden är också ideala för segling och annan vattensport. För golfspelaren finns det också bra möjligheter. Sallings kan erbjuda golfbanor vid Skive Golfklubb (21 km) och Harre Vig Golfklubb i Vile (35 km).
Det finns flera utstakade cykel- och vandringsstigar i omnejden, som dessutom finns utmärkta på en karta.

Sevärdheter

Den gamla herrgården, Hostrup Hovedgård, ligger precis nere vid Limfjorden, omgiven av åkrar och grönområden.
Från Lihme (4 km) kan Ni åka på seglats på Limfjorden med veteranfärjan Cathrine K. och njuta av en underbar sommardag på vattnet med vacker utsikt in mot land.
Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (13 km).
Spøttrup Borg i Spøttrup, är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg. På Spøttrup
Borgmuseum kan Ni se, hur människor under årens lopp, har levt under tuffa omständigheter i den vackra medeltidsborgen. Upplev också läke- och krydd- och rosenträdgården (14 km). Det arrangeras dessutom aktiviteter, musik, utställningar, teater och marknadsdagar här.

Utflykter

Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en trevlig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra restauranger (21 km).
Daubjerg Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint med 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar (36 km).
Jesperhus Blomsterpark på Limfjords sjön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark och vattenland (39 km).

Sol og Strand 2015

Författare:
 
Copyright © 2003-2015 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

4 Stugor vid Hostrup


Stuga 32-1020 Hostrup
Standard +Kategori - läs mer
 
0 omdömen i
 
gästboken
800 m till vattnet 
84 m2
3 sovrum
8 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2568,-
 
Visa stuga
Stuga 32-1026 Hostrup
SärklassKategori - läs mer
 
4 omdömen i
 
gästboken
200 m till vattnet
Fjordutsikt från stugan
61 m2
3 sovrum
6 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2576,-
 
Visa stuga
Sänd till en vän
Kontakt
Kontakt info
0418 222 30
 
info@sologstrand.se
Dagligt kl. 9-20

Sök semesterstuga

Resemål
Ankomstdatum Antal gäster
 
Avancerad sökning
 
 
Nollställ
Nyhetsbrev Erbjudanden och nyheter.