Hyr stuga i Lohals

Stuga i Lohals, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!


Karta över Lohals Den lilla mysiga hamnbyn Lohals på Langelands nordvästkust är omgiven av härliga badstränder och gröna bokskogar. Upplev livlig aktivitet och stillsam charm i Lohals, som är omgiven av gröna skogar och inbjudande sandstränder. Både byn och hamnen bjuder på en härlig atmosfär. I den stämningsfulla småbåtshamnen kan ni äta, njuta av att titta på de många skeppen och köpa nyfångad fisk med hem. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Lohals, som förutom butiker och matställen även innehåller ett safarimuseum och ett naturcenter.
När ni har semester i Lohals kan ni bada, gå turer i skogen, cykla, segla, fiska och besöka några av Langelands många spännande sevärdheter.
Många konstnärer har bosatt sig på Langeland och ni kan besöka dem i deras gallerier och verkstäder överallt på ön.
Den närmaste större staden är Rudkøbing, Langelands 'huvudstad', som ligger 29 km söderut. Här kan ni shoppa och gå på sightseeing i den gamla, välbevarade handelsstaden.
 

Gästers recension från Lohals:
 
19 gäster har givit Lohals ett genomsnittligt betyg på 4 av 5 möjliga stjärnor.

Strande

Direkt norr om Lohals kan ni bada vid den breda, vita sandstranden med sandbotten och Blå Flagg, som ligger alldeles utanför 'Troldeskoven'. Varje sommar ställs en badbrygga upp på platsen. Stranden är mycket lämplig att bada, sola och utöva alla slags strandaktiviteter på.

Natur

Lohals är omgiven av hav, grönområden och bokskog. Alldeles norr om Lohals ligger 'Troldeskoven', som är en fridlyst naturskog med flera skogssjöar, och bakom byn hittar ni de vackra skogsområdena Skiften, Pebermosen och Vojremosen. Här kan ni promenera och njuta av skogens stillhet. Söderut ligger den lilla hundskogen Vestrevænge, där hundarna kan springa fritt omkring.
Skogarna Øster- och Vester Prisskov samt Øster- och Vester Stigtehave skiljer Lohals från byn Hov norrut. Hov är den mest skogrika delen av Langeland och det natursköna landskapet är mycket kuperat här. Markerade leder tar er genom skogarna förbi historiska platser med bl.a. vallar och terrasser. På västkusten, utanför Hov, ligger den 14 m höga Frankeklint. På östsidan utanför Hov, ligger Hov Fyr.
Naturen på Langeland präglas av härliga stränder, skogar, fält och natursköna landskap som lämpar sig väl för cykel- och vandringsturer.

Aktiviteter

Här är betingelserna för fritidsfiskare fina, då det finns möjlighet att fånga havsöring direkt från kusten. Det arrangeras också fisketurer på havet med kutter från Lohals hamn. Vill ni ut på sjön på egen hand, kan ni hyra motorbåtar och jollar i Lohals. Vid Tranekær hittar ni dessutom fiskeparken Spodsbjerg Lystfiskersø (22 km).
Norra Langeland är, pga. de många skogarna en idealisk semesterdestination för naturälskare, som gärna vill uppleva ön till fots eller på cykel. Ta ev. också med cykeln på färjan från Lohals till Lundeborg på Fyn.
Vid Humble på södra Langeland (41 km) kan golfspelare prova Langlands Golf Klubs bana. Det finns också möjlighet att spela på den vackra golfbanan vid Svendborg (46 km). Vågar ni er på dykning, kan ni besöka Dykkercenter Langeland i Rudkøbing.
Den årligen återkommande musikfestivalen 'Langelandsfestival' äger rum i juli månad.

Sevärdheter

Ett före detta tillhåll för skogens folk 'Hollænderhuset' är idag inrättat som natur- och informationscenter (2 km).
Det röda Tranekær Slott (22 km) är högt beläget på en backe och med utsikt över byns gamla korsvirkeshus. I slottsparken hittar ni 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. På souvenier-museet Souvenariet vid slottet kan ni uppleva nya och gamla souvenirer från hela världen.
Den fredade Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift, och när vinden är den rätta, maler man ekologisk säd här. Vid kvarnen finns också ett museum för vindkraft och väderkvarnens utveckling.
Tobaksladan vid Tranekær användes till att torka tobaksblad i under andra världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil, och det är gratis inträde.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina vackra, originella hus. I den gamla stadsdelen hittar ni här de idylliska små gatorna med kullersten, den mysiga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn.
Langeland Museum i Rudkøbing ställer ut forntidssamlingar med bl.a. vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing finns även dessa spännande sevärdheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Sjöfartsutställning och Den Gamle Have, Skovsgård (ett tjänstfolks-, vagns- och skogsbruksmuseum) samt Motorjakten Mjølner i Rudkøbing Havn (29 km).
Den före detta militäranläggningen Langelandsfortet vid Bagenkop fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget (50 km).

Sol og Strand 2015

Författare:
 
Copyright © 2003-2015 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

7 Stugor på Lohals


Stuga 75-6002 Lohals
SärklassKategori - läs mer
 
4 omdömen i
 
gästboken
500 m till vattnet 
110 m2
4 sovrum
8 sovplatser
2 toaletter
Spa: Ja
1 vecka från
SEK 4077,-
 
Visa stuga
Stuga 75-6004 Lohals
ToppklassKategori - läs mer
 
4 omdömen i
 
gästboken
300 m till vattnet
Havutsikt från stugan
165 m2
5 sovrum
10 sovplatser
2 toaletter
Spa: Ja
1 vecka från
SEK 7139,-
 
Visa stuga
Stuga i en stad 75-6007 Lohals
ToppklassKategori - läs mer
 
6 omdömen i
 
gästboken
60 m till vattnet
Havutsikt från stugan
105 m2
1 sovrum
6 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 3488,-
 
Visa stuga
Stuga i en stad 75-6008 Lohals
StandardKategori - läs mer
 
3 omdömen i
 
gästboken
800 m till vattnet 
90 m2
1 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 1639,-
 
Visa stuga
Stuga på landet 75-6011 Lohals
Standard +Kategori - läs mer
 
2 omdömen i
 
gästboken
500 m till vattnet 
60 m2
2 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2417,-
 
Visa stuga
Stuga i en stad 75-6013 Lohals
Standard +Kategori - läs mer
 
0 omdömen i
 
gästboken
500 m till vattnet 
72 m2
2 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2018,-
 
Visa stuga
Sänd till en vän
Kontakt
Kontakt info
0418 222 30
 
info@sologstrand.se
Dagligt kl. 9-20

Sök semesterstuga

Resemål
Ankomstdatum Antal gäster
 
Avancerad sökning
 
 
Nollställ
Nyhetsbrev Erbjudanden och nyheter.