Hyr stuga i Kertinge

Stuga i Kertinge, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!


Karta över Kertinge Det lugna, trevliga och natursköna sommarstugeområdet Kertinge ligger i Kertinge Nor, strax väster om Kerteminde. Kertinges läge mellan Kerteminde och Odense betyder kort avstånd till bra badstrand, härlig natur, aktiviteter och sevärdheter. Den fredliga semesterorten är perfekt för sportfiskare, golfspelare, vattensportsentusiaster och naturälskare. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i området och 6 km härifrån ligger den trevliga handelsstaden Kerteminde, där Ni kan shoppa, äta och gå på sightseeing.
 

Gästers recension från Kertinge:
 
6 gäster har givit Kertinge ett genomsnittligt betyg på 3,83 av 5 möjliga stjärnor.

Strande

Det finns ingen riktig strand i Kertinge, men däremot många båtbryggor och natur ända ned till vattnet. Här passar vattnet bäst till fiske, segling och vattensporter.
Bara några få kilometer härifrån ligger Kertemindes badstränder, både söder och norr om hamnen. Det är sandbotten och stranden är mycket barnvänlig. Vattnet är mycket rent och det flaggas med 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).
Nordstranden är den mest besökta stranden. Vid bägge stränderna finns det badbrygga, glasskiosk, toaletter och parkeringsplats. Området passar utmärkt till vindsurfing.

Natur

Kertinge Nor och Kerteminde Fjord är en liten tröskelfjord med en djup ränna i den mellersta delen och ett stort grunt område i den västra.
Från Munkebo Bakke, som höjer sig 58 m upp över havet, är det en enastående utsikt över Kertinge Nor.
Norr om Kerteminde ligger landtungan Hindsholm, som bjuder på en vacker och enastående natur med bl. a Fyns Hoved, stränder, kullar, pittoreska byar, stora herrgårdar och ett flertal minnesmärken från forntiden. I Fyns Hoved är det en fantastisk natur och ett rikt djurliv.
Ön Romsø i Stora Bält är också värd ett besök. Denna naturhistoriska pärla erbjuder
bl. a en vild- och tätbevuxen natur med ett stort bestånd av rådjur.

Aktiviteter

I Kerteminde kan Ni spela tennis, petanque och minigolf, åka vattenskidor, dyka och spela beach-volley.
Inom 25 km avstånd från Kertinge finns det 3 golfbanor: Sct. Knuds Golfklubb i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklubb.
Området lämpar sig väl för cykelturer. Prova t ex turen runt omkring Noret eller en tur till halvön Hindsholm, som bägge bjuder på enastående natur.
Det finns många, bra sportfiskeplatser längs kusten omkring Kertinge och på Hindsholm. Från Kerteminde finns det dessutom möjligheter för att följa med på havsfiske ombord på kutter. Från Kerteminde Havn kan Ni också ta en segeltur ut till den natursköna ön Romsø.

Sevärdheter

I Ladby, 2 km från Kertinge, kan Ni få uppleva Ladbyskeppet, som är Danmarks enda skeppsgrav från vikingatiden.
Den närliggande Rynkeby Kyrka är p g a sina freskmålningar helt otrolig (5 km).
Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmerande handelsstad med fiskehamn, en stor och trevlig marina, spännande affärer, restauranger och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär utmed stadens smala gator och gränder med sina färgglada små hus, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (6 km).
Farvergården i Kerteminde var ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet innehåller i dag bl. a rum från 1850, som visar hur allmogen och borgerskapet bodde.
På Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni, genom en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett från en dykares perspektiv, eller så kan Ni t ex, komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan.

Utflykter

Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en modern och stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (16 km).
På Odense Zoo kan Ni bl a uppleva en speciell avdelning med schimpanser och ett stort Oceaneum.
Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet.
Det vackra Egeskov Slott betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns det bl. a vackra trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (42 km).

Sol og Strand 2015

Författare:
 
Copyright © 2003-2015 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

1 Stugor på Kertinge


Semester lägenhet 72-0506 Kertinge
StandardKategori - läs mer
 
6 omdömen i
 
gästboken
800 m till vattnet
Havutsikt från stugan
80 m2
2 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2304,-
 
Visa stuga
Sänd till en vän
Kontakt
Kontakt info
0418 222 30
 
info@sologstrand.se
Dagligt kl. 9-20

Sök semesterstuga

Resemål
Ankomstdatum Antal gäster
 
Avancerad sökning
 
 
Nollställ
Nyhetsbrev Erbjudanden och nyheter.