Hyr semesterstuga i Kerteminde - Boka här

Stuga i Kerteminde, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!


Kerteminde är en charmig gammal by med många välbevarade hus, belägen på den nordöstra delen av Fyn - alldeles vid härliga badstränder. Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig handelsstad med en aktiv fiskehamn, en stor och mysig marina, charmiga, sammanbyggda hus samt spännande affärer, matställen och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär bland byns smala gator och gränder med de färgsprakande små husen, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken. Byn är omgiven av den blida fjorden på den ena sidan och det öppna Storebælt på den andra. Sommarstugeområdet vid Kerteminde är omgivet av ett härligt landskap med planteringar.
 
 
Gästers recension från Kerteminde:
 
 
25 gäster har givit Kerteminde ett genomsnittligt betyg på 4,56 av 5 möjliga.
 
Karta över Kerteminde

Strande

Kertemindes badstränder ligger både söder och norr om hamnen. Det är sandbotten och stranden är mycket barnvänlig. Vattnet är mycket rent och det flaggas med Blå Flagg.
Nordstranden är den mest besökta stranden. Vid båda stränderna finns det badbrygga, glasskiosk, toaletter och p-plats. Området lämpar sig väl för vindsurfing.

Natur

Fågelskådare kan följa de många flockarna av fåglar över fjorden. Gäss, änder och svanar besöker ofta fjorden utanför Kerteminde.
I närheten av Kerteminde kan ni gå på promenader i den vackra skogen Lundsgårds-skogen.
Norr om Kerteminde by ligger landtungan Hindsholm, som bjuder på en vacker och enastående natur med bl.a. Fynshoved, stränder, backar, måleriska byar, stora herrgårdar och flera fornminnen. Vid Fyns Hoved är det praktfull natur och ett rikt djurliv.
Ön Romsø i Storebælt är också värd ett besök. Denna naturhistoriska pärla erbjuder bl.a. en vild tät natur med ett stort bestånd av dovhjort.

Aktiviteter

I Kerteminde kan ni spela tennis, petanque och minigolf, åka vattenskidor, dyka och spela beachvolley. Inom 25 km från Kerteminde finns det tre golfbanor: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf och Odense Golfklub.
Det finns många, bra fiskeplatser längs kusten kring Kerteminde. Ni kan också fiska från den södra stenpiren vid hamnen. Dessutom är det möjligt att åka på havsfiske med kutter från Kerteminde.
Hindsholm är med sin sköna natur och många sevärdheter ett härligt område att cykla i, och dessutom är det bra fiskemöjligheter här.
Från Kerteminde Hamn kan ni ta en båttur till den natursköna ön Romsø eller på ta en båttur på fjorden och marsvinssafari.
Varje sommar kan ni delta i en trevlig körsbärsfestival i Kerteminde med musik och specialiteter från Fyn och fackelupptåg.

Sevärdheter

I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni, från en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett med en dykares ögon eller, från utomhusbryggan, komma i kontakt med sälar och tumlare.
Farvergården är ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet rymmer bl.a. en tjänstefolksbostad från omkring 1850.
Vid sidan av den fortfarande aktiva kvarnen Svanemøllen kan ni, på Johannes Larsens Museet, se konstverk av Johannes Larsen och andra fynska målare.
På Vikingamuseet Ladby i Kerteminde kan ni uppleva vikingafynd och en gravhög med det gamla vikingaskeppet Ladbyskeppet.
Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade byarna på Fyn med bl.a. korsvirkeshus och en nyrenoverad kvarn, som under sommarperioden är i drift (7 km). Kring Kerteminde finns flera gods och herrgårdar.

Utflykter

Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (20 km).
I Odense Zoo kan ni bl.a. uppleva en särskild schimpansavdelning och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.
Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns bl.a. vackra trädgårdsanläggningar, en jättestor labyrint och flera museer (40 km).

Sol og Strand 2016

Författare:
 
Copyright © 2003-2016 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

7 Stugor på Kerteminde


Kategori:
2 stjärnor
 
6 omdömen i
 
gästboken
100 m till vattnet 
54 m2
2 sovrum
6 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2734,-
 
Visa stuga
Kategori:
2 stjärnor
 
5 omdömen i
 
gästboken
500 m till vattnet 
70 m2
3 sovrum
8 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 3362,-
 
Visa stuga
Kategori:
5 stjärnor
 
0 omdömen i
 
gästboken
10 m till vattnet
• Havutsikt från stugan
54 m2
1 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 4588,-
 
Visa stuga
Kategori:
5 stjärnor
 
14 omdömen i
 
gästboken
5 m till vattnet
• Havutsikt från stugan
65 m2
2 sovrum
6 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 4112,-
 
Visa stuga
Sänd till en vän

Kontakt info
0418 222 30
 
info@sologstrand.se
Dagligt kl. 9-20

Sök semesterstuga

Resemål
Ankomstdatum Antal gäster
 
Avancerad sökning
 
 
Nollställ
Nyhetsbrev Erbjudanden och nyheter.
 

Integritetspolicy

Sol og Strand • Ilsigvej 21 • DK- 9492 Blokhus • Tel. i Sverige 0418 222 30 • Fax: 0418 243 00 • E-mail: info@sologstrand.se

CVR: 10658446 • Bank: Danske Bank 12200110014 • IBAN: SE5712000000012200110014 • BIC/SWIFT: DABASESX